Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat, för bästa upplevelse.

Besöksräknare har satts upp i City!

Ett besöksräknarsystem har satts upp i Skövde city.
– Ett bra mätredskap för att få reda på hur det är till skillnad mot hur vi tror att det är, det är jätteviktigt nu när det ska investeras så pass mycket pengar i stadskärnan, säger Gustaf Wikblom, Centrumledare.

SLA träffar Gustaf Wikblom vid en besöksräknare som sitter på en lyktstolpe på Hertig Johans gata. Besöksräknarsystemet sattes upp i fredags och är ett samarbete mellan Skövde cityförening och sektor samhällsbyggnad på Skövde kommun.

– Jag har kikat på besökräknarlösningar och ett par olika varianter sedan i maj. Det här beslutet tog vi för ungefär två månader sedan.

Valet föll på ett system där lådorna går att ta loss och flyttas om man behöver/vill och det går även att bygga ut med fler lådor. Besöksräknarsystemet mäter i dag enbart förbipasserande fotgängare med en fotocellsteknik. Mätare är uppsatta på sju platser. De finns på östra och västra delen av Hertig Johans gata, norra och södra delen av Rådhusgatan samt på Långgatan och Storgatan.

2537931

– Vi har olika mätpunkter på gator som är långa för att få ett rättvist värde, säger Gustaf Wikblom och berättar att det till exempel finns tre på Rådhusgatan.

Det går att läsa av resultatet så ofta som en gång per dygn.

– Det som är intressant är att mäta period mot period när vi investerar i något, när vi har en aktivitet eller happening, men också vad det gör för en gata om en annan gata stängs av. Nu får vi sanningen.

Skövde kommun har tillgång till datan liksom Skövde cityförening.

– Alla som är medlemmar i föreningen och som vill ha datan får så klart ta del av den, säger Gustaf Wikblom.


Petra Lundgren
0500-46 75 81

 

Visa alla nyheter