Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat, för bästa upplevelse.

Enduro EM

 

Upplev fartfyllda dagar med motorsport i världsklas! Den 8-12 augusti arrangeras Enduro EM i Skövde och vi får besök av 200-300 tävlingsförare från olika nationer. Tävlingarna kommer starta på fredagen, 10 augusti, med en prolog därefter följer två dagar där de tävlande kör motorcykel från morgon till kväll.

En av fyra EM-deltävlingar

Tävlingen som arrangeras i Skövde är en av fyra deltävlingar där de första gått i Italien och Rumänien. Nu har tävlingen kommit till Sverige och Skövde för att till sist avslutas i Polen.

EM-byn med uppvisningar & utställning

Området vid Arena Skövde kommer utgöra navet för tävlingarna och fungera som den officiella EM-byn. Du som besökare är välkommen hit och ta del av alla festligheter!

Här kommer dels fredagens prolog (en kortare uppvisningstävling) genomföras och dels kommer alla fabriksstall vara belägena i EM-byn vid Arena Skövde.
Utöver prologen arrangeras även andra uppvisningar, så som uppvisningsrace i MiniMoto och Quad race med 4-hjulingar, samt utställningar.

För att ta del av detaljerat program med tider besök enduroemskovde.se

Tävlingarna

Efter fredagens prolog väntas två långa dagar med tävlingar från morgon till kväll och där varje dag består av ett antal specialprov av spektakulärt slag. Banan på ca 7 mil slingarar sig runt om i Skövde, med start och depåstopp vid Arena Skövde.

För mer information och program med tider besök enduroemskovde.se
Tävlingarna för EM i Enduro i Skövde arrangeras av FMCK.

Fri entré!

Att besöka EM-byn och titta på tävlingarna kommer vara helt gratis! Program med information om tävlingarna och de tävlande kommer att säljas på plats. All information om tävlingarna presenteras även under enduroemskovde.se

Praktisk information till dig som Skövdebo eller besökare

Det kommer att vara mycket människor i rörelse i Skövde denna helg. Har du möjlighet att ta bussen eller cykla in till centrum under dessa dagar gör du andra besökare, miljön, bilköerna – och inte minst dig själv – en stor tjänst.

På Skövde kommuns sida om Enduro EM hittar du bra praktisk information om parkering, trafik, avstängningar med mera.

Har ni tid över, eller bara känner för att göra något annat en stund under er vistelse i Skövde? Se vår sida Hitt’ på nåt! för tips på saker att göra.

Mer om Enduro

Enduro betyder tillförlitlighet / uthållighet och tävlingen som sker på vägregistrerade crossmotorcyklar beskrivs enklast som ett långt uthållighetslopp som varvas med transportsträckor (dessa går på allmän väg, här skall den tävlande följa gällande trafikbestämmelser) samt specialprov (dessa går i blandad terräng som crossbana, gräsprov, backe, stenpartier. Här skall de tävlande köra så fort som möjligt).

Informationen är tagen ifrån NEXT Skövdes hemsida. 

 

Visa alla nyheter