IRONIC ICONIC

I dessa tider flyttar vi ut några höjdpunkter av konst-foto-projektet Iconic Ironic Places till nya arenor. Upplev bilderna i sin rätta miljö, nära sina original.

Ett urval bilder från kollektion I – Skövde vs. Världen – kan upplevas utomhus, från torg till torg, utmed Hertig Johans gata i centrala Skövde från 25/11 2020 till 28/2 2021.

Utställningen lyses upp och bilderna kan upplevas både dagtid eller när mörkret faller på under eftermiddag och kväll.

Bakgrund

Vi ville se det ikoniska i platser där andra skrattade. Vi ville utmana en mellanstor svensk stads storstadskomplex… En allvarsam lek med arkitektur, landmärken, fotografi, teckning och måleri. Tankeväckande satiriska bilder i mixed media med svindlade djup och ibland rent av hyllandes det lokala blev resultatet.

Bildserien är en del i en större idé och vill lyfta frågan om vad en “plats” är, hur den skapas och upplevs i det 21:a århundradet. Bilderna balanserar på knivseggen mellan ytterligheter som ikoniskt och ironiskt. Vad kan bli ikoniskt i en mångfacetterad värld som matar oss med intryck och definitioner genom sponsrade kanaler, flöden, Google, resemagasin, pop-kultur och hatgillade inlägg på sociala medier med mera. Vad krävs för att se igenom hemmablindheten, för att se något ikoniskt? Låt bilderna bli en portal till en fascinerande tankevärld.

Se på utställningen med hjälpa av appen Skövde Streetmuseum

Från och med den 25 november kan du hitta utställningen digitalt i appen Skövde Streetmuseum.
Appen finns att ladda ner i Google Play och App Store.

Hur funkar Skövde Streetmuseum?

  • Ladda ned appen Skövde Streetmuseum i App Store om du har en iPhone, eller Google Play om du har en Android
  • Slå på telefonens GPS
  • Starta appen
  • Välj ”säsongsprmenader” och sedan ”Iconic/Ironic Places”
  • Utgå från vandringens startpunkt och se på kartan vart nästa stopp är.
  • När du nått nästa plats kan läsa eller lyssna på mer information om platsen du befinner dig på