Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat, för bästa upplevelse.

GYLLENE TIDER

Kom och upplev Gyllene Tider i Boulognerskogen den 12 Juli!

Efter 40 år tackar Gyllene Tider för sig med en stor avskedsturné och ny skiva.

Biljetter:

Biljetter finns att köpa via Skövde Turistcenter 0500-446688, nojet.se, livenation.se och ticketmaster.se.

Gyllene Tider på turné 2019

Efter 40 år tackar Gyllene Tider för sig med stor avskedsturné och ny skiva. Sommaren 1978 bombarderas samtliga svenska skivbolag med demokassetter poststämplade i Halmstad, innehållande låtar som ”En konstig tjej”, ”Rembrandt”,
”Mona Lisa”, ”Billy” och ”När alla vännerna gått hem” med ett förhoppningsfullt nytt band som kallar sig Gyllene Tider. Samtliga bolag skickar mer eller mindre artiga refuseringsbrev tillbaka till den 19-åriga låtskrivaren Per Gessle, som då inser att om bandet någonsin ska få ut en skiva måste de nog göra det i egen regi. Taktiken lyckas och våren 1979 får Gessle, Mats ”MP” Persson, Göran Fritzon, Anders Herrlin och Micke Syd Andersson det skivkontrakt som via hitsingeln ”Flickorna på TV2” ska göra Gyllene Tider till en institution.

Vad som följer är en närmast ändlös kavalkad av hits: ”När vi två blir en” spenderar sexton veckor på Topplistans förstaplats över jul och nyår 1980-81, ”Sommartider” skriver 1982 in bandet som officiell leverantör av soundtracket till den svenska sommaren – och då har vi inte ens nämnt låtar som ”(Kom så ska vi) Leva livet”, ”Ljudet av ett annat hjärta”, ”Tylö sun”, ”Flickan i en Cole Porter-sång”, ”Det är över nu”, ”Juni, juli, augusti”, ”Kung av sand” och inte minst ”Gå & fiska!”.

Sveriges största turnéer

Fyra decennier, fyra miljoner sålda skivor och ett flertal rekordturnéer senare kan Gyllene Tider se tillbaka på en karriär som för alltid har skrivit in gruppen i svensk pophistoria. Ofta har de bara kunnat jämföras med sig själva – ”Återtåget”-turnén 1996 slog till exempel alla dåvarande rekord med 300 000 besökare, bara för att petas ner till andraplatsen när gruppen åtta år senare firade sitt 25-årsjubileum inför en publik på nära en halv miljon rusiga fans. Även ”Dags att tänka på refrängen”-turnén 2013 tog sig in på rekordlistan – av de fyra största turnéerna i Sverige genom tiderna innehar Gyllene Tider plats ett, två och fyra.

Lite käk?

Varför inte ta med gänget och äta en god middag innan konserten? För att hitta en restaurang som passar just dig – klicka in på vår smarriga matsida!

Ta dig till Boulognerskogen

Vill du ta bilen till evenemanget? Parkera gärna i parkeringshus Mode alldeles intill Boulognerskogen.
Klicka HÄR för att ta del av kommunens parkeringskarta för fler parkeringsmöjligheter.

 

Foto: Stig Eidegren

Visa alla nyheter