Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat, för bästa upplevelse.

Vårt arbete

I korthet arbetar vi som organisation med all typ av utveckling och nätverkande av Skövdes stadskärna. Vi har funnits i olika former sedan mitten av 1980. Vårt huvudsakliga mål är att skapa en hög attraktivitet på platsen, såväl för de som besöker oss, men också för våra intressenter som är fastighetsägare och hyresgäster i gatuplan.

Vi arbetar med allt från marknadsföring av platsen, etableringslots samt rådgivare åt fastighetsägare och Skövde kommun.

Bakgrund

Skövde Cityförening bildades 2008 som ett partnerskap mellan affärsidkare, fastighetsägare och Skövde kommun med syfte att driva på utvecklingen av stadskärnan.

Föreningen Svenska Stadskärnors beskrivning tydliggör vad stadens olika aktörer har att vinna på att samarbeta kring en aktiv utveckling av stadskärnan:

”Ett huvudsyfte är att öka trivseln för alla som bor eller arbetar i stadskärnan eller bara besöker den. En väl fungerande stadskärna ökar stolthet och samhörighet hos kommunens invånare och bidrar till att kommunen får en tydlig identitet.”

Under de första åren har tillit och samarbete mellan parterna etablerats och förtroende byggts upp steg för steg. Ett flertal projekt och evenemang har sjösatts och genomförts på framgångsrikt sätt.

Under 2012 växte sig tankarna allt starkare att ta ytterligare ett kliv i föreningens utveckling och fokusera på tillväxt.

Denna affärsplan är den andra i organisationens historia och bygger till stora delar på den första som sattes under 2013 och sträckte sig mellan 2014 – 2016. Initiativet till vår första affärsplan var ett sätt att leda utvecklingen, istället för att följa eller reagera på det som händer omkring oss.

Klicka här för att ladda ned en lågupplöst version av affärsplanen.

Styrelsen

Vi finns med i Skövde Cityförenings styrelse:

  • Jan Sedenka, Högskolan i Skövde
  • Katarina Blomquist, Scandic Billingen
  • Filip Rapp, Rapp Fastigheter
  • Ramona Nilsson, näringslivschef, Skövde kommun
  • Michael Schrempf, Skandia Fastigheter/Commerce
  • Eddy Lundkvist, Den Lilla Krogen
  • Ann-Liz Bäckander Almgren, Eurosko / DNA
  • Aziz Antonio Afram, Streetwize
  • Maria Bolin, kommunikativ samhällsplanerare, Skövde kommun

Vill du komma i kontakt med oss?

Ange namn och kontaktuppgifter, så återkommer vi till dig så snart vi kan.