Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat, för bästa upplevelse.

Om oss

I korthet arbetar vi som organisation med all typ av utveckling och nätverkande av Skövdes stadskärna, vi har i olika former funnits sedan mitten av 1980. Vårt huvudsakliga mål är att skapa en hög attraktivitet på platsen, såväl för de som besöker oss men också för våra intressenter som är fastighetsägare och hyresgäster i gatuplan.

Vi arbetar med allt från marknadsföring av platsen, etableringslots samt rådgivare åt fastighetsägare och Skövde Kommun.

Affärsplan

Skövde Cityförening bildades 2008 som ett partnerskap mellan affärsidkare, fastighetsägare och Skövde kommun med syfte att driva på utvecklingen av stadskärnan.

Föreningen Svenska Stadskärnors beskrivning tydliggör vad stadens olika aktörer har att vinna på att samarbeta kring en aktiv utveckling av stadskärnan:

”Ett huvudsyfte är att öka trivseln för alla som bor eller arbetar i stadskärnan eller bara besöker den. En väl fungerande stadskärna ökar stolthet och samhörighet hos kommunens invånare och bidrar till att kommunen får en tydlig identitet.”

Under de första åren har tillit och samarbete mellan parterna etablerats och förtroende byggts upp steg för steg. Ett flertal projekt och evenemang har sjösatts och genomförts på framgångsrikt sätt.

Under 2012 växte sig tankarna allt starkare att ta ytterligare ett kliv i föreningens utveckling och fokusera på tillväxt.

Denna affärsplan är den andra i organisationens historia och bygger till stora delar på den första som sattes under 2013 och sträckte sig mellan 2014 – 2016. Initiativet till vår första affärsplan var ett stätt att ledautvecklingen istället för att följa eller reagera på det som händer omkring oss.

Klicka här för att ladda ned en lågupplöst version av affärsplanen!

Nuvarande rekommenderade öppettider i Skövde City:

 

Vardagar 10-18

Lördagar 10-16

Söndagar 12-16

Skövde Cityförening består av många unika butiker med unika förutsättingar, därför kan öppettiderna variera.

Vill du komma i kontakt med oss?

Ange namn och kontaktuppgifter, så återkommer vi till dig så snart vi kan.