Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat, för bästa upplevelse.

STAD I LJUS 22 NOVEMBER

Den 22 november tänder vi upp årets julbelysning i Skövde centrum. Välkomna på en stämningsfull kväll på Hertig Johans torg med underhållning av körer och paradorkester.

Klockan 17.59 räknar vi ner och tänder gemensamt upp julbelysningen som sätter stämning i hela staden.

Datum & tid: 22 november kl. 16.00-18.00
Plats: Hertig Johans torg

Ljusvandring i Skövde Streetmuseum

Under kvällen lanseras en ljusvandring i appen Skövde Streetmuseum. Känn stämningen och vandra bland både nya och äldre ljusinstallationer och lär dig mer om bakgrunden till dem.

Värmande soppa och utställningar i novembermörkret

När julbelysningen är tänd och  vackert glittrar i mörkret serverar Frälsningsarmén via Hotel Majoren en värmande soppa. Du hittar den populära soppan på Rosa husets innergård som är vackert ljussatt med fasadbelysning och dinglande ljusslingor. I samband med detta händer en rad aktiviteter via  KAC- Kulturarbetarcentrum i de två husen. Det blir bland annat en utställning av den senaste forskningen kring mjukvarukonst, loppis med konstnärsmaterial och fika. Dessutom visas ett ljud- och ljusspel av Erik Nathanael, forskare vid KTH i Stockholm, som undersöker hur man kan samspela mellan ljus och ljud för att skapa konst.

Ljusmanifestation för barnen

För att uppmärksamma barnens rätt i samhället sker en ljusmanifestation med barn från förskolorna runt om i Skövde kommun. En kväll där de tillsammans bildar en cirkel av vackra starkt lysande lyktor. Det är en nationell manifestation där förskolor i hela landet tänder ljuslyktor som barnen tillverkat på Unicefs internationella barndag. En kväll där tusentals lyktor lyser över hela landet.
Plats: Arena Skövde
Tid: 17.00-20.00.

Visa alla nyheter