Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat, för bästa upplevelse.

TULPANFESTIVAL – DIGITALT

Tulpanfestival i ny tappning

I Garpaparken och i centrala Skövde knoppas nu tulpanerna. De har inte förstått att vi har en global kris och tur är väl det. Tulpanfestivalen har vi fått anpassa och göra om lite efter rådande situation.

Med hjälp av appen Skövde Streetmuseum kommer man nu istället att digitalt kunna ta sig en promenad och njuta av tulpanprakten utmed en markerad promenadslinga. Man kommer också att få information om sorter och blandningar. Det innebär alltså att de privata guideturerna som planerats ställs in och ersätts av denna digitala promenaden istället.

Tulpanfestivalens yrkesdel med seminarier ställs in för att minska spridningen av corona och covid-19. Yrkessidan kommer istället att erbjudas ett seminarietillfälle den 10 september med bilddokumentation av festivalens kreationer och en sensommarpromenad genom stadens parker.

Skövde kommun kommer trots allt att, under rådande omständigheter, ge besökare och invånare en vacker och givande vår i tulpanernas tecken både live och digitalt.

Skövdes centrala delar kommer att erbjuda magnifik blomstring med tusentals vårlökar som planterades under hösten 2019.

Gör såhär

Ladda ner Skövde Streetmuseum och välj vandringen Tulpanfestival. I appen får du upp en karta som tar dig till de olika vackra tulpanplanteringarna, och i appen får du information om de färgsprakande rabatterna.

Ladda ner appen i AppStore här.

Ladda ner appen i Google Play här.

Text: Next Skövde

Visa alla nyheter